5 sätt att skapa en bättre image

Män med ambitioner, oavsett om de rör sig lokalt eller globalt, brukar ofta vara en aning narcissistiska och beräknande, fast på ett bra sätt. Målet brukar vara att träffa tjejer eller utvidga sitt nätverk och skapa kontakter, samt naturligtvis ha kul.

Eftersom människor är födda som ett halvtomt papper kan vi fylla på resten med lite vad vi vill. I stället för att bara “vara sig själv” kan man sträva efter att vara den bästa versionen av sig själv.

Den andra halvan, cirka 50%, är de gener man får och som inte går att påverka. Det är det som är vår unika essens, oavsett om den är bra eller dålig. Resten är upp till dig själv till stor del.

I detta inlägg visar jag hur man kan skapa en image som speglar detta. Du vill framstå så bra som möjligt utan att ljuga.

1. Besök schyssta ställen
Man behöver absolut inte vara en snobb jämt och ständigt, men försök att besöka ställen med lite stil och klass. Kanske inte de allra dyraste men i alla fall en del bättre ställen, typ semi-fancy. Det gäller städer, men mer specifikt klubbar, barer, restauranger och annat. Även om du skulle besöka ett fattigt land som Brasilien eller Filippinerna, se till att vara på de bästa ställena.

2. Klä dig som en kung
Nästa steg är att klä sig riktigt bra. Genom att kombinera dyra och billiga plagg, och fokusera på kavaj och skor, kan du komma undan ganska billigt. Jag köper en del från Calvin Klein och Hugo Boss som kan vara ganska dyra, men ibland är det inte de dyraste kavajerna som är snyggast.

Är det alltför varmt är det bara att se försöka se så bra ut som möjligt under de omständigheterna. Det är också ett bra tillfälle att visa upp dina vältränade armar.

3. Var i bra form
I en perfekt värld skulle alla vara lika vältränade som Jeff Seid, men försök i alla fall ha lite muskler och en relativt låg fettprocent. Det ökar ditt upplevda värde och självförtroende.

4. Visa att du har flera strängar på din lyra
Om jag bara skulle nämna en sak från mitt CV skulle det framstå som ganska medelmåttigt, men om man lägger till att jag har besökt nästan 50 länder, har flera universitetsexamen, PT-utbildning, pratar flera språk, har träffat kändisar och så vidare, låter det genast fylligare och bättre. Mer mångsidigt och spännande. Av erfarenhet vet jag också att sådant imponerar på omgivningen. Det är inte så att man står och pratar om sig själv en hel kväll, men någonstans på vägen kommer människor fråga vad man gör och det ena leder till det andra.

5. Var vag
Detta är delvis kopplat till det ovanstående, men ibland är det bra att vara vag. Det vore omoraliskt att ljuga, men det är ingenting att skämmas för att man inte berättar det negativa, eller medvetet är lite vag beträffande vad man säger.

Till exempel vore det extremt amatörmässigt om du är ute och reser och säger till någon du träffar att du ska vara där över helgen eller en vecka. Säg i stället att du skulle vilja stanna där längre, vilket är sant, eller åtminstone har möjlighet att åka tillbaka (vilket också är sant), att du har ett jobb som möjliggör mycket resande eller liknande.

En annan sak som kan vara bra att säga är att du har din egen business, jobbar för ett stort företag eller liknande, om ditt jobb inte är särskilt spännande eller imponerande. Så länge du klarar testet och i övrigt ser bra ut och verkar ha en bra privatekonomi så kommer det inte ligga dig till last om du inte basunerar att du är lastbilschaufför, snickare eller säljare till resten av världen.

Om du gör de här sakerna och har rätt mentalitet kan du skapa en positiv image som ger dig många fördelar i livet, särskilt på resande fot där du kan bete dig lite hur som helst så länge du inte stör någon annan.