5 klädmärken som garanterat gör dig snyggare

5 klädmärken som garanterat gör dig snyggare

  • Posted on: October 14, 2018
  • By:

Stil/mode är ett inte helt oviktigt område av flera skäl (även om det givetvis finns mycket viktigare saker i livet, som sociala relationer och hälsa). Det kan ge det där lilla extra i tillvaron för den som har stabil inkomst. Som en av flera komponenter – att vara i bra form och sköta hår och hygien är minst lika viktigt – gör det en mer attraktiv och nöjd med sig själv. Det är dock inte helt enkelt att förhålla sig till det, av ekonomiska och andra skäl, och kan leda till viss ambivalens. Vill man exempelvis vara alltför metrosexuell? Orkar man bry sig? Spelar det någon roll? Kan man inte lika gärna köpa allt från H&M eller Carlings? Och så vidare.

Om man ändå är till viss del metrosexuell är det lika bra att så att säga gå all in och köpa några riktigt snygga kläder, både mer classy och mer street style. Det är en hårfin gräns mellan att vara metrosexuell och att se feminin ut så undvik alltför färgglada plagg. Det är också en hårfin gräns mellan att det ser snyggt ut eller “too much” – man är inte Justin Bieber eller en k-pop-idol så vissa gränser ska nog inte passeras. Vad man också garanterat vill undvika är att se ut som en kontorsarbetare, tråkig eller billig. Därför är det bra att införskaffa en hel del plagg från följande fem märken.

1. Philipp Plein
Philipp Plein är en tysk modeskapare som producerar dyra kläder i street style. Personligen tycker jag att det mesta är alldeles för dyrt och mycket inte ens snyggt men en del skor, t-shirtar och tröjor är inte helt orimliga. En t-shirt kostar mellan 1000-10 000 kr, och de billigaste men kanske också snyggaste tillhör kategorin Plein Sport.

2. Kenzo
Kenzo – med bas i Paris men grundad av en japan – är överlag inte lika dyrt som Philipp Plein men räkna med att lägga drygt 2000 kr för en tröja.

3. Calvin Klein
Amerikanska Calvin Klein Jeans framstår som lite vanligt, men deras kostymer, kavajer och en del andra plagg från den allmänna kollektionen är nästan alltid snygga, vare sig det rör sig om svart, grått, blått, grönt, rött eller någon annan fungerande färg. 2000-6000 kr.

4. Hugo Boss
Tyska Hugo Boss billigare undermärke, som gör tröjor och t-shirtar m.m. är helt okej, men det är framför allt kavajer och kostymer som man ska satsa på. De sitter ofta väldigt snyggt och andas kvalitet. Dessutom finns en del plagg som är lite mer flamboyant än de konventionella modellerna och färgerna. Passa på när NK har sommarrea och så mycket som 70% avdrag från ordinarie pris. Annars 3000-7000 kr för de flesta kavajer och kostymer.

5. Versace
Italienska versace gör en del riktigt snygga kläder, såväl för dam som herr. Speciellt blandningen mellan svart/gul eller svart/guld som finns i Versace Jeans-kollektionen är riktigt snygg och med inte helt orimliga priser. Cirka 1300-2000 SEK för t-shirtar och tröjor.