Föräldrar bör skydda sina barn från dessa tre typer av män

Föräldrar bör skydda sina barn från dessa tre typer av män

  • Posted on: November 24, 2020
  • By:

I rollen som expert på bland annat dejting, och dessutom ansvarsfull lärare och akademiker ingår eventuellt att förklara vilka typer av killar/män som är eller kan vara farliga. 2016 skrev jag ett inlägg om hur unga kvinnor kan minska riskerna för att utsättas för våldtäkt som fick en del uppmärksamhet. När jag hade förklarat för några elever exakt hur jag menade kände de ett stort förtroende för mig. Det här är på sätt och vis ett liknande ämne.

Vi kan börja i den andra änden. Den minst farliga mannen i världen är casanovan. Detta eftersom casanovan får så många tjejer/kvinnor att han aldrig är desperat utan kan rikta in sig på det sunda åldersspektrumet, nämligen kvinnor mellan 20-35 (och i några fall lite äldre). Jag har så många alternativ att jag till och med kan välja exakt ålder på en tjej, vilket i mitt fall är runt 28 år, som är optimalt för att skaffa barn och gifta sig inom ett par år. Inte för ung, inte för gammal. Men även tidigare, när jag började jobba runt 2011, valde jag att sätta en gräns vid 20 år – jag kollar alltid av så att en tjej är minst 20 år men då de flesta är runt 25-32 så löser det sig självt.

På så sätt kan föräldrar och elever känna sig trygga med en yngre man, och jag behöver aldrig oroa mig för att vara oprofessionell. Däremot har jag själv blivit utsatt för “sexuella trakasserier” vid flera tillfällen, särskilt av elever på gymnasiet som har ringt och väckt mig mitt i natten eller skrivit sexuella “kärleksbrev”, men även mammor som flirtar med mig. Även ett fåtal kvinnliga rektorer har gjort mer eller mindre subtila närmanden vid några tillfällen och pratat med sexuell underton om min vältränade kropp med mera.

Men som man har man oftast ett fysiskt övertag och det är bara att låta det bero. Det kan även ses som en komplimang. Det är heller inget mot den oro som föräldrar kan känna. Därför vill jag uppmärksamma dessa tre typer av killar och män, även om man ska vara försiktig med att generalisera.

Unga män från patriarkala kulturer
De flesta unga män från patriarkala kulturer är inte våldtäktsmän men de flesta våldtäktsmän är unga män från patriarkala kulturer, vilket bland andra Tino Sanandaji har skrivit insiktsfullt om. Det är nästan precis samma sak som med stalkers: de flesta stalkers är inte mördare men de flesta mördare är stalkers. Det är bra att känna till. Ska man låta en tjej umgås med killar från dessa länder måste det ske en rejäl “screening” först.

Kyska män
Engelsmannen William Adams blev redan år 1600 varse om det hemska som kan hända i sammanhang där mäns sexualitet trycks ner, nämligen övergrepp mot pojkar eller flickor som går i kloster/kyrkor (kristendom) eller tempel (buddhism), under sin resa till och senare i Japan. Det är förmodligen ovanligt inom buddhistisk kultur men liksom i katolska kyrkan har det skett uppmärksammade fall med pedofili, vilket delvis är en direkt konsekvens av den extremt osunda kyskhetskulturen. Munkar och präster får ej ha sex, vilket går mot hela den mänskliga naturen. Det kan även vara så att en del omoraliska män använder kyrkan som en täckmantel för att begå övergrepp. I buddhistiska länder som Burma och Kambodja finns det även en mindre sympatisk aspekt av karma, nämligen att de som är fattiga får skylla sig själva för sin dåliga livslott. Även barn som utsätts för övergrepp. Den religiösa logiken är alltså att dessa individer var dåliga människor i en tidigare existens (karma – kausala samband mellan existenserna).

Män som inte får tillgång till sex, eller tillåts att ha det, kan vara oerhört farliga på grund av sin frustration, i bästa fall bara lite perversa i smyg. Dock är det en ganska liten del som är präster, munkar eller imamer i dagens samhälle. Möjligen kan det även gälla de som utger sig för att vara “good guys” men använder sin moralism för att kompensera; inom psykologi kallar man det överkompensation. Kapten Klänning är ett exempel. De kan kalla sig “manliga feminister” men är i många fall riktiga creep.

Ensamma creeps
Den tredje typen av farliga män, är “the lonely creep”. Det finns ett talesätt som lyder: “never trust a man who can’t get laid”. Givetvis är de flesta ensamma, inåtvända män harmlösa men en del tar ut sin ensamhet, sexuella frustration och brist på sunda och normala sexuella erfarenheter genom pedofili och sexuella övergrepp.

Ett av de allra värsta exemplen är Richard Huckle, som föregrep sig på uppskattningsvis 200 barn i Sydostasien, främst Malaysia, under 2010-talet. Han hade i princip aldrig haft ett normalt förhållande med en tjej i lämplig ålder. Delvis förklarar det hans beteendemönster.

Om en lärare uppvisar några av dessa tendenser bör man vara särskilt uppmärksam, men det gäller även grannar med flera kategorier. Killar från macho- eller patriarkala kulturer, samt kyska män, rör andra sammanhang men oavsett var dessa typer av killar/män än dyker upp bör man hålla ett vakande öga på dem.