Så här avslöjar du fejkidentiteter på dejtingappar

Så här avslöjar du fejkidentiteter på dejtingappar

  • Posted on: November 25, 2020
  • By:

Om man har ett stort ego, som jag, är det lätt att man tänker att varenda person är genuint intresserad. Så är ofta fallet. Jag har aldrig någonsin träffat någon som ser annorlunda ut i verkligheten än på bilder eller på annat sätt lurat mig.

Även från fattigare och/eller icke-demokratiska länder som Ukraina, Kuba och Kina är den absoluta merparten genuina men räkna med att ungefär 10% är fejk, alltså bokstavligt talat. Eftersom en stor del kvinnor från Ukraina är så snygga i verkligheten är det ibland svårt att skilja mellan fejkanvändare och riktiga personer med blotta ögat och intuition, men genom detta enkla knep går det att enkelt sålla bort många.

Det du gör är helt enkelt att spara ner bilderna på din dator eller mobil. Därefter genomförs ett flertal uppladdningar och sökningar via Google Image Search och TinEye reverse search. Då kan man direkt avslöja de som har snott bilder från något Instagram-konto eller liknande.

I nästa steg bör du även googla e-postadresser och kolla av hemsidor som listar diverse dating scammers, där man kan göra sökningar och se listor. Ett typiskt suspekt beteende bland en del ukrainskor och ryskor är att be efter din e-postadress (använd inte din riktiga) och sedan försvinner de snabbt från sidan eftersom de har “blockat” dig – all information om er tidigare interaktion försvinner. Nästan alla är överdrivet positiva och romantiska och skickar samma meddelanden och bilder till olika killar. En del är sannolikt riktiga personer medan andra är rena fejk-användare, kanske till och med en man som sitter bakom skärmen. Målet brukar vara att få någon att skicka pengar. Några har sannolikt bara haft det som en strategi att skriva till många eftersom många genuint har ont om pengar i det landet, men redan i detta steg kan du avbryta kommunikationen och fokusera på de som är kvar synliga på sidan och kan ha telefon- och videosamtal med i ett senare skede via någon app. Då kan du använda din riktiga e-postadress om det känns bra.

Ytterligare sätt är att komma på något skäl till att du måste ha hennes hemadress eller till och med pass (inscannat eller fotat). Det kräver jag alltid när jag ska träffa kvinnor från fattigare länder via internet, om än ofta på ett inlindat sätt. Sedan använder jag ytterligare några knep och knåp för att ta reda på ännu mer information om personens liv och kombinerar allt till en bedömning utifrån det som har sagts eller skrivits. Stor nytta har man även av goda språkkunskaper, eller åtminstone lite känsla för feeling att översätta och söka information via utländska databaser och sökmotorer.

Köp min bok sedan när den kommer ut så lär jag ut ännu mer knep och knåp.