Gratis träningsprogram

Gratis träningsprogram

  • Posted on: April 5, 2021
  • By:

2007 utbildade jag mig till PT (Ylab, Stockholm) men hade aldrig någon anställning vid ett visst gym utan brukade i stället designa tränings- och kostprogram, antingen gratis till vänner, eller för en mindre summa åt vänner/bekanta som insisterar på att betala, alternativt vänners vänner eller någon av deras familjemedlemmar eller liknande.

Runt 2016, när jag hade en fast anställning och stabil inkomst, slutade jag med ganska få undantag att ta betalt för sådana tjänster, samtidigt som jag la ut ett antal kost- och träningsprogram som jag själv använde mig av eller ansåg att andra kunde ha nytta av. Under samma år besökte jag även Sri Lanka där jag lärde känna en mycket trevlig gymägare i Hikkaduwwa som vid två tillfällen har bett mig att designa kost- och träningsprogram. Givetvis tar jag inte ett öre för det.

Han bad mig att skapa ett slags generiskt träningsprogram för nybörjare, varpå jag gjorde en över- och underkroppssplit (tvåsplit) som finns tillgängligt nedan. Det är enkelt men kan vara användbart, och återfinns nedan. Det innehåller även kortfattade kostråd som är anpassade för Sri Lankas typiska matkultur och invånarnas ekonomiska situation. En del av det är definitivt applicerbart även på svenska förhållanden.

Training program for beginners